Rebeccas - Vardag & annat. - Tailsweep Analytics

julbak - första advent.

Efter lite tjat på mor min så började vi baka två bullsatser den ena blev sockerbullar med marsán vaniljsås inuti och lussebullar och lussebullar med vanlig bullfyllning(vanilj) och pärlsocker ovanpå, dem var riktigt goda. Nu ska jag strax plugga lite och kolla på andra avenyn, sedan fortsätta pluggandet har valt att göra matterprov imorgon istället för på fre vill skynda på lite innan jul.

 


My Life


The Game and Lil Wayne - My Life (Singer Mariedigby)

29 november, en dag på stan.

Idag var jag på stan med lina och min storasyster, vi shoppa lite smått visar upp det imorgon min kofta ska jag byta till större storlek så därför kommer bild imorgon.  Nu ska jag snart fixa mig med syster hon ska ut & festa med ett par tjejkompisar ikväll och jag ska till mina brudar fårse var vi tar vägen senare.. haha ;D  Men nu måste jag välja outfit. Besobeso, ha en bra kväll!<3


Dessa skor är ett måste, ska beställa dem innan jul, hot mama man kommer bli i dem!


Ibrahim Ferrer - Marieta


Låten var med i Andra avenyn avsnittet jag såg idag som visades i torsdags,
super bra och perfekt för salsa dans!

varje namn är ett steg närmare, skriv på!

Snälla skriv på listan en bekant som blivit utslängd med en 10 månaders bebis och nu vill jag göra det lilla jag kan och få så många som möjligt att skriva på listan!

http://www.namninsamling.com/UNG_MAMMA 


Tack till er som skriver på listan! - Sprid vidare!


ett kort inlägg.

hello nu ska jag strax sova här, har bytt bilder på bloggen ska fixa en ny header snaaart, kanske flitra till mig en av mercan? :) som ni ser har jag länkat mina favoritbloggar under länkar. Nu ska jag sova. nattinatti, besobeso!


Styrke hälsning till B, fan glad att du tog saken i egen händer och gick ut i media. Och att det var just Insider. I can only pray for you now. hoppas dem jävlarna skäms och låter dig leva normalt nu utan bekymmer och oro!

Söndagen den 22 november

Blev rätt sent igår, jag som skulle sova ut aja får bli imorgon eller på tisdag går så sköna tider i skolan så de ordnar sig, såg nydligen på en av mina favorit filmer Enough och jag älskar verkligen den filmen får aldrig nog, oj så man bölar till denna film så sorlig, man blir så lycklig när hon slår tillbaka och vinner! Nu ska jag försöka möblera om mitt rum lite sedan ska jag sätta mig och plugga. Besobeso!


En prins är född!

Nu är jag stolt faster till en liten prins! ♥
ååh, längtar så tills jag får se honom och träffa min storebror förstås den stolta pappan! 

 

STORT GRATTIS IGEN TILL ER! - Its a boy!

(Vi är plastsyskon det är min halv storasysters storebror men vi har växt upp tillsammans så vi är som halvsyskon iaf. och nu är jag faster och moster prinsen jag är moster till är 7år bor i florida med min andra halvsyster nu vet ni lite mer om mig också.)

George - Lie To Me


Gud så jag fastnar för vissa låtar, lyssnade första gången nu ikväll på denna låt inne hos JennieW. Den är bara så himla bra! ♥ Och fyfan så vacker han är, sötnos!

stöpteljus i rönninge 22 nov.

Hello, idag var vi ute hos moster och stöpte ljus med hennes man som var den kunniga av oss alla. Det var kul men slitigt ska visa våra egna ljus sedan när vi satt dem i ljusstakarna :) Vi kom dit runt 13.40 kom hem ca. 20.00 så är rätt trött nu vi fikade med lussebullar, thé, pepparkakor och min äppelkaka som jag bakat åt ingen lussebulle eller pepparkaka det var lite för tidigt för min del vill vänta lite annars tröttnar man ju så snabbt. Enligt mig ialla fall. Nu sitter jag hemma orkade inte hitta på något ikväll skulle träffat loojna och dragit på någon fest men kände inte alls för det så det fick bli en hemmakväll ska snart kolla på film & sedan sova. Besobeso!


Joss Stone - L-O-V-E


den här låten ska jag sjunga i Joss Stone style på mitt bröllop. -  kärlek!

tankar och ord

haha, nu blev det här typ en mat och efterättsblogg men lovar att inte glömma bort min kärlek till kläder, skor acessoarer och musiken såklart! ;D   Den är lika stark fortfarande, nej men allvarligt jag ska skriva om allt mellan himmel och jord som jag alltid försökt göra. Känns så kul att gå på hotell och restaurang är verkligen nöjd med det valet, det blev ett bra val och att jag fick en plats! Nu ska jag sätta mig och plugga matematik, super kul när man har världens huvudvärk men jag förstår matten nu iaf. så det känns skönt! Ciao, besobeso!


Till Bonnie darl, inatt é jag din inatt é du min ingen ska få ta festen ifrån oss! ;D

äppelkaka med hemgjord vaniljsås.

Idag lagade vi kycklinggryta med senap och champinjon & ris till det vart riktigt gott och efterätten var som ni ser nedanför äppelkaka och hemgjord vaniljsås så nu kan man göra vaniljsås själv också mycket godare!

 

[Klicka på bilden så ser ni var den är lånad ifrån]

Äkta vaniljsås:
3 äggulor
2 msk strösocker
3 dl kaffegrädde
2½ dl grädde
1 msk maizenamjöl
1 vaniljstång

1. Blanda socker och kaffegrädde i en kastrull tillsätt även maizenamjöl och en uppskuren vaniljstång.
2. Sjud blandningen försiktigt tills den får en bra konsistens, bort från värmen blanda ner äggulorna låt svalna. 
3. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt i vaniljsåsen. Servera den ljummen eller kall.
(minns inte att vi hade maizenamjöl i ska kika imorgon)

Äppelkakan;
Smet:

100 g smör eller margarin

2 dl socker

1 ägg

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

1 ½ dl mjölk


Fyllning:

2-3 äpplen

2 msk socker

½ msk kanel

Gör så här:

Gör sockerkakan: Rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form. Skär dem i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över - strö över kakan.

Grädda i 175-200ºC i nedre delen av ugnen, ca 40-45 minuter.


Recept på Citronmarängpaj. yummi!

Idag lagade vi Citronmarängpaj i skolan som efterätt
och varmrätten var fläskkarré med permesan risotto & rödvinssås.


Amerikansk citronmarängpaj:

Ingredienser

3 dl vetemjöl
75 gr smör
ca. 4 msk vatten.
Citronkräm
2 citroner rivet skal och saften.
2 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vatten
4 msk maizena majsstärkelse
Maräng:
3 äggvitor
1 dl strösocker


Gör så här

1. Skär smöret till pajbottnen i mindre bitar. Smula med fingertopparna samman mjöl och smör eller kör några ögonblick i matberedare. Sätt till vatten och kläm ihop till en deg. Knåda så lite som möjligt. Sätt ugnen på 200°.
2.
Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. Låt formen stå kallt ca 30 minuter. Fäst aluminiumfolieremsor runt kanten så att inte degen kryper ner. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200° på nedersta falsen. Sätt ugnen på 225°.
3.
Häll i vatten, saften av citron, citronskalet & maizenamjölet under omrörning, låt citronkrämen koka ihop och ta bort kastrullen från plattan låt citronkrämen svalna innan du tillsätter en äggulorna en i. När pajskalet svalnat bred på citronkrämen.
4.
Vispa äggvitorna och strösockret till hårt skum i en ren bunke annars kan äggvitorna bli förstörda. Bred sedan sist på marängsmeten över pajen. Grädda i ugn ca 6-8 minuter tills den blir gyllenbrun.


 
Citronmarängpaj, den vart super god!
(Dock dålig bildkavlité tagen med mobilen).

Stepping stone, take it all or leave me alone..

Duffy - Stepping Stone

Denna låt är jag nog kär i, om det är möjligt? hhaa ;D

18 november 08

Kom precis hem., fy för vädret som vi haft nu de senaste veckorna blir så seg/trött av det. Idag börja vi kl.12.40 då hade vi test det gick okej, kunde svara på ganska många frågor mer än dem andra som dök upp idag. Vi var bara 5st typiskt när vi hade storkök dubbelt så mycket att göra tur att vi var 3 ialla fall,  vi lagade Nasi Goreng och riset kokade vi i buljong för mera smak på riset också, granering var räkor, annanas, citron & stektägg lite speciellt tycker jag. Men det vart gott ialla fall. Imorgon ska vi ha både varm&kallkök det är lite roligare.


Ikväll är det Desperata Hemmafruar, jag älskar verkligen det programmet ska köpa hem boxarna snart dom är ett måste och Sex and the City skolådan också såklrt! ;D Nu ska jag börja med maten här hemma fårse om jag äter är rätt så mätt fortfarande ska laga Chicken a La King med ris super gott.. Besobeso!  - bloggar lite senare igen.
Chicken á la King
Chicken a la king.

John Legend Feat. Andre 3000 - Green Light


ja vad ska man säga, denna mans röst är underbar!

17 september 08

Hello, där kom bilderna från i fredags upp på min blogg också. Ligger uppe hos Sofie & Linn. Idag när jag kom hem la jag mig för att vila en stund i min sköna säng, sov i 3 timmar tills mamma väckte mig för att vi skulle äta middag så ikväll ska jag försöka lägga mig tidigare, blir för sent varje kväll somnar runt 00-01. Just nu gör jag inte så mycket sitter o läser på inför testet vi ska ha imorgon ska fanimej få lika bra som sist då vi hade mer om hygien/städning m.m. nu är det Livsmedelslagstifningen som gäller så ska nöta dem frågorna sitter och lyssnar på John Legends nya låt, är helt fast så den är på repeat. slänger in låten i nästa inlägg, nu blir det två bilder på mig från fredags kvällen där man ser hela min outfit.

 
Där är min underbara blomsterklänning (från början en kjol fungerar bra som båda)

Bilder från fredagskvällen!

Jag och Linn innan vi skulle åka och möta tjejerna.




På plats med girlsen & folket.





sofie & rosanna

jag & linn<3

På hemvägen med girlsen;

haha, dance for me girls!

Only Moí.

miccan<3

sofie<3

Take A Bow - Rihanna (Lisa Lavie)


Lisa Lavie, still the best!

Enkel & super god bärpaj


Bild: Privat.

Pajdeg:

  • 125 g smör eller margarin
  • ½ dl farinsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 2 ½ dl Kelda vaniljsås eller Milda vaniljvisp
  • 500 g frysta hallon och blåbär

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet. Klicka ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.


    Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 14 minuter. Låt svalna.


    Fyllning:

    Vispa vaniljsåsen/vaniljvispen och klicka ner den i pajskalet. Strö över de tinade bären.

 Har tänkt lägga upp recept lite emellanåt eftersom vi gör massor med gott i skolan & jag ofta bakar/lagar mat hemma med.


festande/shopping 14-15nov

Träffade Linn direkt efter skolan hon kom till gullmars och så åkte vi till stan och shoppade för min del blev det en hårfärg och sedan åkte vi hem. Och bestämde oss för att gå på fest senare på kvällen så jag drog hem lite snabbt, hann inte ens äta middag om jag skulle hinna med snabbbussen, jag slängde ner några outfits till kvällen och annat nödvändigt.
Sedan skynda jag mig iväg til snabbbussen i gullmarsplan, kom ut till Linn så fixade vi oss inför kvällen såklart med hög musik som vi alltid gör, bästa! Sedan åkte vi runt 21 tiden och mötte tjejerna i Brandbergens C efter det gick vi upp till en fest vilket var riktigt trevligt, massa härligt folk träffa man där ialla fall så det var kul! Sedan drog vi vidare 4 minuter bort bodde deras andra killpolare så vi  stanna där tills 01.30 tror jag klockan var sedan vandra vi runt träffa lite folk och sedan bar det av hemåt sov jätte dåligt den natten och vaknade 08.00 typ kändes inte speciellt kul men sånt är livet sen var det lördag morgon & jag åkte hem sen gick jag & syster på stan, shoppade lite kläder för min del blev det en overzise tröja från Bikbok älskar den!

 
 ♦ Helgens shopping.

We built this city, on rock n' roll!


Kvällens bästa uppträdande, synd att Robin E fick lämna igår undrar verkligen hur folk tänker? Han hjälpte fan bara johan att glänsa lite för engångsskull .. Seriöst tror ni han gjorde jobbet eller. Samma sak med Kevin & Anna där var Kevin såklart stjärnan. Och Solosångerna dom sjöng var inga höjdare den enda som var bra igår kväll var Robin B!
Såg alla uppträdanden idag, små lyssnade när Linns föräldrar tittade igår på nedervåningen medans jag & Linn fixade oss inför kvällen.

13nov - datorn är tillbaks. & mangopuré

Hello, bloggen.  Nu börjar jag bli lite pigg på att blogga igen hoppas de håller i sig.  Igår kom owe med datorn som han blåst och fixat åt oss/ räddat alla filer tyckte jag att han sa(?) hoppas det stämmer vet att en del blev räddat ialla fall. thanks soo much owe, your the best. Mamma är nog påväg hem snart hon (så ringde hon precis som man säger när man talar om trollen) skulle köpa en plugg sladd som fattades efter flytt av datorn så hoppas hon hittar en sådan så man kan få ha datorn i sitt eget rum igen med riktiga msn och photoshop m.m. längtar så! Vill pyssla med bloggen & bilder nu det var ett tag sedan.

- Idag i skolan gjorde vi Chicken a la King med ris till, det vart super gott riktigt enkelt.  Och igår kväll provade jag att göra Pannacotta med mangosmak vart gott fast det vart lite väl mycket pannacotta  för min del igår slutade i magont. haha får skylla mig själv. Köpte en barnmatsbruk mangopuré och hällde i extra socker och blanda ut den tog lite mere än halva burken.  Nu ska jag diska lite grann och sedan ska vi laga middag när mamma kommer & fixa datorn får jag göra som förstår mig på datorer. haha..  Besobeso!

Varm & kallkök, 12nov08

Idag vart de till att vakna lite innan klockan 06 imorse och var i skolan i tid, äntligen lite flyt fick springa ner för trappan vid t-banan eftersom jag trodde tåget gått redan men så var det 1minut försenat så hörde jag mot hagsätra i högtalaren så sprang in i första vagnen trångt och härligt sådär på morgonen att folk inte kan flytta sig så man kan å till nästa dörr öppning ialla fall irriterande. Så gick upp och bytte om, på matlagningen hade vi både varm & kallkök det blev Sjömansbiff  till varmrätt och efterätt blev det Pannacotta med passionsfrukt riktigt gott vart det, ska göra efterätten hemma idag eller på fredag.. fan vad jag bakar och har mig. Tycker kallkök är lite roligare.
Nu sitter jag här hemma och ska plugga lite matte tills på fredag och orden vi fått i läxa tills imorgon. Senare ska jag nog träffa vicki som det var bestämt annars får det bli i helgen kanske.  Besobeso!

Till er som skriver anonymt

Jag kommer inte svara på era frågor om ni skriver anonymt eller utan emailadress/bloggadress.
Stör mig på alla onödiga & elaka kommentrer så dem publiceras inte alls.

slapp helg /kväll..

Har bara slappat hela dagen idag & igår. Men igår var det ju skola som gällde först och på matlagningen gjorde vi Paella som vart super gott verkligen! Vi hade i Kyckling, Musslor, Starkkorv, Räkor och ärtor ska prova laga de hemma under veckan tror jag. Usch blev sugen nu när jag skrev det är så hungrig ska lägga mig och sova nu imorgon blir det mer plugg & fika med syskonen ska träffa min lillebror för första gången på ja vad kan det vara 6-7år sedan vi sågs sist, så vi ska ses alla syskonen.


Varför publiceras inte mina inlägg, blir så irriterad? ..   Detta var skrivet; 01.02 igår natt.

underbart!

Har gråtit jag med.. är så lycklig över att folk fattat allvaret i USA att deras problem finns och måste fixas inte bara ser bort, hur dåligt ställt allt blivit och att dom rösta fram Barack Obama till kommande president, det behövdes verkligen! Är så glad, sååå glad!  Ska maila Storesyrran min sen som bor i Florida hon lära vara over the moon right now!  (hoppas jag)
(skulle postats tidigare idag  14.10 men blev aldrig av bloggen krångla!)
Publicerar nu!



Goodnight then, besobeso!

Not Ready To Make Nice - DIXIE CHICKS

Forgive, sounds good
Forget, I'm not sure I could
They say time heals everything
But I'm still waiting

I'm through with doubt
There's nothing left for me to figure out
I've paid a price
And I'll keep paying

I'm not ready to make nice
I'm not ready to back down
I'm still mad as hell and
I don't have time to go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
'Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is you think I should

I know you said
Can't you just get over it
It turned my whole world around
And I kind of like it

I made my bed and I sleep like a baby
With no regrets and I don't mind sayin'
It's a sad sad story when a mother will teach her
Daughter that she ought to hate a perfect stranger
And how in the world can the words that I said
Send somebody so over the edge
That they'd write me a letter
Sayin' that I better shut up and sing
Or my life will be over

Såg dokumentären idag, har sett lite tidigare men idag såg jag hela och den var bra som fan. Varför ska inte hon få uttala sig om alla som är imot det hon står för får göra det? Så jävla sjukt, spännande dokumentär iaf.

http://www.youtube.com/watch?v=fwc5YSAc-7g  - Jag tror att man måste ha sett programet för att förstå låten.

RSS 2.0