Enkel & super god bärpaj

Bild: Privat.
Pajdeg:
- 125 g smör eller margarin
- ½ dl farinsocker
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
Fyllning:
- 2 ½ dl Kelda vaniljsås eller Milda vaniljvisp
- 500 g frysta hallon och blåbär
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet. Klicka ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 14 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
Vispa vaniljsåsen/vaniljvispen och klicka ner den i pajskalet. Strö över de tinade bären.
Har tänkt lägga upp recept lite emellanåt eftersom vi gör massor med gott i skolan & jag ofta bakar/lagar mat hemma med.
gud vad god den ser ut:)
Martina: Ja den var riktigt god och som sagt super enkel att göra! :)
åhhhhh va gott det ser ut! :D
Den var riktigt god :)