Recept på Citronmarängpaj. yummi!
och varmrätten var fläskkarré med permesan risotto & rödvinssås.
Amerikansk citronmarängpaj:
Ingredienser
3 dl vetemjöl
75 gr smör
ca. 4 msk vatten.
Citronkräm:
2 citroner rivet skal och saften.
2 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vatten
4 msk maizena majsstärkelse
Maräng:
3 äggvitor
1 dl strösocker
Gör så här
1. Skär smöret till pajbottnen i mindre bitar. Smula med fingertopparna samman mjöl och smör eller kör några ögonblick i matberedare. Sätt till vatten och kläm ihop till en deg. Knåda så lite som möjligt. Sätt ugnen på 200°.
2. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. Låt formen stå kallt ca 30 minuter. Fäst aluminiumfolieremsor runt kanten så att inte degen kryper ner. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200° på nedersta falsen. Sätt ugnen på 225°.
3. Häll i vatten, saften av citron, citronskalet & maizenamjölet under omrörning, låt citronkrämen koka ihop och ta bort kastrullen från plattan låt citronkrämen svalna innan du tillsätter en äggulorna en i. När pajskalet svalnat bred på citronkrämen.
4. Vispa äggvitorna och strösockret till hårt skum i en ren bunke annars kan äggvitorna bli förstörda. Bred sedan sist på marängsmeten över pajen. Grädda i ugn ca 6-8 minuter tills den blir gyllenbrun.


Citronmarängpaj, den vart super god!
(Dock dålig bildkavlité tagen med mobilen).
Ska jag nog prova på o göra nån dag! Jag tycker inte om paj, så det blir till att överraska karln & vännerna ist=)
jaha okej :)
mums:)
ser gott ut, ska nog prova d där själv:)
Sv: Joh, vet..men tycker inte om det heller :p bakar hellre än äter vissa grejjer!
vad gott det ser ut!