Recept; Pastagratäng m. köttfärssås
Pasta och köttfärs beroende på antal personer.
Köttfärssås:
200 gram köttfärs
1-2 gula lökar fint hackade
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
Kryddor: timjan, oregano och basilika, paprikapulver, salt och peppar
Gör såhär: Koka upp pasta vatten och pastan så blir det klart ungefär samtidigt.
Fräs löken i lite margarin. Tillsätt färsen och låt den få färg i en djupare stekpanna.
Tillsätt tomater, tomatpuré, kryddorna efter smak. Koka upp och låt puttra under lock på svag värme medans pastan blir klar. / Man får även fuska hemma med dolmiosås bara krydda upp den själv man spara tid lika gott för det.
Om du orkar gör en egen bechamelsås så gör följande: Smält ner 75g smör i mindre kastrull, ta bort från värmen vispa sedan ut 75g mjöl till en fin smet och tillsätt sedan 5 dl mjölk & vispa den noggrant låt koka ihop, sammanlagt ca 1 liter mjölk ska göra en lagom tjock bechamel prova lite efterhand, vispa & låt koka ihop till en lagom tjock bechamelsås. Salta och peppra sedan är den klar. Varva sedan i gratängen som med lassange, bechamelsås, pasta och sedan köttfärssås, bechamel osv. toppa med Gratängost.
Väldigt enkelt middagstips som jag slängt ihop själv, Pastagratäng a la Rebecca.

Köttfärssås:
200 gram köttfärs
1-2 gula lökar fint hackade
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
Kryddor: timjan, oregano och basilika, paprikapulver, salt och peppar
Gör såhär: Koka upp pasta vatten och pastan så blir det klart ungefär samtidigt.
Fräs löken i lite margarin. Tillsätt färsen och låt den få färg i en djupare stekpanna.
Tillsätt tomater, tomatpuré, kryddorna efter smak. Koka upp och låt puttra under lock på svag värme medans pastan blir klar. / Man får även fuska hemma med dolmiosås bara krydda upp den själv man spara tid lika gott för det.
Om du orkar gör en egen bechamelsås så gör följande: Smält ner 75g smör i mindre kastrull, ta bort från värmen vispa sedan ut 75g mjöl till en fin smet och tillsätt sedan 5 dl mjölk & vispa den noggrant låt koka ihop, sammanlagt ca 1 liter mjölk ska göra en lagom tjock bechamel prova lite efterhand, vispa & låt koka ihop till en lagom tjock bechamelsås. Salta och peppra sedan är den klar. Varva sedan i gratängen som med lassange, bechamelsås, pasta och sedan köttfärssås, bechamel osv. toppa med Gratängost.
Väldigt enkelt middagstips som jag slängt ihop själv, Pastagratäng a la Rebecca.

Kommentarer
Postat av: Rebecca
vilket snyggt namn du har :)
Trackback