Recept; Pastagratäng m. köttfärssås

Pasta och köttfärs beroende på antal personer.

Köttfärssås:
200 gram köttfärs
 1-2 gula lökar fint hackade
 2-3 pressade vitlöksklyftor
 1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
 Kryddor: timjan, oregano och basilika, paprikapulver, salt och peppar

Gör såhär: Koka upp pasta vatten och pastan så blir det klart ungefär samtidigt.
Fräs löken i lite margarin. Tillsätt färsen och låt den få färg i en djupare stekpanna.
 Tillsätt tomater, tomatpuré, kryddorna efter smak. Koka upp och låt puttra under lock på svag värme medans pastan blir klar. / Man får även fuska hemma med dolmiosås bara krydda upp den själv man spara tid lika gott för det.

Om du orkar gör en egen bechamelsås så gör följande: Smält ner 75g smör i mindre kastrull, ta bort från värmen vispa sedan ut 75g mjöl till en fin smet och tillsätt sedan 5 dl mjölk & vispa den noggrant låt koka ihop, sammanlagt ca 1 liter mjölk ska göra en lagom tjock bechamel prova lite efterhand, vispa & låt koka ihop till en lagom tjock bechamelsås. Salta och peppra sedan är den klar. Varva sedan i gratängen som med lassange, bechamelsås, pasta och sedan köttfärssås, bechamel osv. toppa med Gratängost.

Väldigt enkelt middagstips som jag slängt ihop själv, Pastagratäng a la Rebecca.



Kommentarer
Postat av: Rebecca

vilket snyggt namn du har :)

2009-02-25 @ 21:26:27
URL: http://resolute.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Remember you?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Alltomlinser.se

Brandos.se
Parfym.se
Gratisgodis.se